Intimul intim să rămână!

Astăzi cam mult m-am dedicat scrisului. Ziceam: Bine, îmi ajunge pentru azi! Mai las calculatorul și blogul. Nu mai scriu nimic, nu vreau să abordez probleme, chestii, mă voi dedica mai mult versurilor, însă deja de mâine. Când colo, dau peste un articol. Titlul ,,mi-a sărit în ochi”. Am aruncat o privire peste acea scriere și mi-am pus întrebari de genul: Oare sunt ,,de modă veche” și nu înțeleg ceva? Poate eu exagerez cu ,,limitele” dintre ,,personal” și ,,public”… Nu știu…

Având în vedere că printre urmăritorii mei sunt și femei, și bărbați, cred că vor fi opinii din partea ambelor ,,tabere” (dacă aș putea zice așa).

Ok, să vă zic ce mi-a provocat mulțimea de întrebări. Nici nu știu cum să zic… Aș dori așa, mai voalat, mai delicat cumva… Nu îmi plac aceste teme, dar fie! Vă zic!

Am atestat pe net articole în care multe femei încep să descrie experiențele lor din sala de nașteri sau ceva și mai delicat: ,,problemele” cu care se ,,ciocnesc” femeile (nu e vorba de salariul lunar al soțului 🙂 ) Apropo, articolul peste care ,,am dat” eu astăzi era un fel de ,,odă” ale acestor ,,chestii” tipic feminine. Serios vă zic! Și maniera în care a fost ,,contemplată” acea scriere… Of! Ce să zic? Nu sunt de ,,vechimea” unui anticariat, dar oricum nu prea înțeleg ceva: Trebuie asta? Sunt articole științifice în care medicii explică totul, există consultații online, mai avem și mame, surori, prietene cu care ne ,,schimbăm” foarte delicat cu replici despre ,,problemele” cotidiene ale unei femei: de la ,,inițierea” în viața de femeie, până la apariția bebelușilor. Oare ar trebui fiecare dintre noi să scrie articole în care să abordeze aceste teme pentru a oferi detalii extrem de personale? Nu știu! Nu înțeleg și nici nu vreau să înțeleg! Știu doar că totul are o limită, mai ales ce ține de viața personală – personală (deja nici nu știu cum să-i mai spun, ca să mă exprim cât de personală e).

Apoi mai sunt și ,,fragedele” mămici care se pronunță pentru prezența bărbaților în sălile de naștere. Și mai mult ca atât, mai să nu participe și ei la acest proces 🙂 cu argumentul: Au participat la conceperea bebelușului, hai să-i ,,încadrăm” și în ,,etapa” din maternitate. La urma urmei sunt și bărbați între bărbați, unii mai sensibili, alții mai ,,căliți” de viață, unii au o relație mai apropiată cu femeia lor, alții sunt ,,apropiați” doar în dormitor, în viață și în suflet mai puțin… În fine, să ne imaginăm că o femeie însărcinată, foarte emotivă, naivă și sensibilă citește vreun articol în care o ,,fragedă” mămică scrie despre obligația bărbaților de a asista la naștere… Și ce face ea, emotiva? Începe să-și tachineze bărbatul. Dar dacă e și el la fel de emotiv? Sau pur și simplu are alte ,,opinii” fiind ori sensibil, ori sceptic, ori chiar bădăran…

Cu siguranță, totul e de la caz la caz. Sunt de părerea că sunt chestii care sunt foarte intime și nu ar trebui să le ,,afișăm” și încă să le mai ,,scriem cu litere mari” peste tot.

Acum cu netul acesta lumea deja postează și când merge la baie. Oare e necesar și asta? 🙂 Cu siguranță nu! 🙂 Intimul intim să rămână!

Sursă imagine: eva.ro

42 de comentarii

  1. rofstef spune:

    Trebe io bărbat să sparg ghiața mesajeriei.? Dacă trebuie, asta e, am spart-o 🙈
    Sunt perfect de acord cu tine.!
    Eu vorbesc aici din punctul meu de vedere ! Dacă soția mea mi-ar cere să asist la „actul” nașterii, aș face-o doar cu câteva condiții..
    Pot să merg să stau lângă ea să o țin de mână, să o mângâi, dar legat la ochi și cu căștile pe urechi..
    Nu aș putea să stau să văd și să aud țipete disperate de durere..
    Așa cum te-ai exprimat, Emilia, sunt într-adevăr bărbați dornici de senzații tari, sânge, iar strigătele de agonie îi ridică-n sus crescandu-le andrenalina, dar nu eu..
    Nu aș putea, de ex, să merg într-o pădure să țin pușca în mână, iar în fața mea la 20 de metri stă o frumoasă căprioară uitându-se la mine, tandru, că pur și simplu scap pușca jos din mâini..
    Nici măcar nu aș putea să am pe un perete un „trofeu” că aș simții spiritul acelui animal umblând prin casă..
    Sunt oameni „dotați” ca să facă asta, eu nu !
    Bun subiectul tău, Emilia.!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Mie nu îmi plac ,,detaliile naturaliste” descrise de unele femei, nici ,,îndemnul” lor la scrierea de ,,ode” pentru ,,realitățile fiziologice” din viața umană. Mă rog, totul are o limită. Cât despre asistarea la naștere, după cum am zis, de la caz la caz. Mai ales pentru unii bărbați poate fi un șoc pentru toată viața (din câte relatează medicii, chiar e un procentaj mare de astfel de cazuri). Nu cred că ar trebui de ,,impus” niște chestii care sunt foarte subiective și intime, dar multe femei (ce se consideră emancipate și moderne) le propagă insistent.
      Chiar și așa: dacă vrei ,,să descrii” ,,experiențele” tale de femeie, păi ,,descrie-le” bărbatului cu care împarți patul sau povestește-i mamei, surorii, dar nu le ,,expune” ,,audienței” compuse din oameni străini. Așa cred eu, poate că sunt mai de modă veche :), dar alte femei consideră altfel… 🙂
      Nu aș vrea să distribui articolul citit de mine astăzi, dar acolo e descris chiar prea de tot, fără ,,voal”, ci din contra, cu termeni fiziologici, anatomici, nici nu știu cum să le zic…

      Apreciat de 1 persoană

      1. rofstef spune:

        Așa este.!
        Deșii pe blogosferă n-am prea văzut astfel de „ieșiri”, însă fb, inst, yt și televiziunile o fac fără prea multă cenzură, uneori lipsește cu desăvârșire, în fine, uneori mă gândesc că nici în casă nu mai ai parte de intimitate pentru că nu ști cum un hacker îți „sparge” codurile de la camerele telefoanelor, tabletelor și al laptopurilor și pot vedea „gratis” ce faci prin casă etc.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Și eu mă gândeam de multe ori că în zilele noastre poți să te aștepți la orice din partea oricui 🙂

        Apreciat de 1 persoană

    2. ioansperling spune:

      Lasa ca am fost eu la al treilea! Fara casti si mai ales fara căluș! Dupa primele 10 minute am facut un scandal monstru de a trebuit sa se ocupe toata lumea de mine doctorita, moasa, nevasta inclusiv!
      In cele din urma….m-au dat afara!

      Apreciat de 3 persoane

      1. rofstef spune:

        Nea Ioane, ști pe cine aș lega eu de patul ăla al nașterii, pe maniacii ăia care își ucid soțiile cu copii.!
        Cunosc câteva cazuri, unul este chiar al vecinilor mei.. Încă de pe la al 7-lea copil, medicul i-a zis femeii să nu mai facă altul că moare, ea a zis să vorbească cu soțul.. Numai că pe acel soț nu la prins să – i spună.. Nu au respectat ce a zis medicul și au mai făcut vreo trei, in total zece.. Femeia sa îmbolnăvit după ultima naștere, a paralizat, și într-un final moare la 48 de ani.. Copiii ajung pe drumuri cu un tată absolut nepăsător care își plimbă bota după coada vacii..după ce și-a transformat soția în,… să ziiiic, nu zic că încalc tema a doua a acestei postări..
        Un astfel de bărbat tre’ legat de patu ăla unde se naște, și din cand în când mai pus să tragă și el de copil, ca să simtă și el cu cea pe care o distruge cu copiii, nu ?

        Nu vreau să zic că contribuția unui bărbat la aducerea pe lume a unui copil este de 5 minute, că îmi sar masculii în cap, însă situația pentru cei care se îmbată apoi merg acasă……. multe puncte, puncte, este mai dramatic decât pot să zic și vă las pe voi să încheiați mesajul meu…

        Apreciat de 2 persoane

      2. ioansperling spune:

        Ștef ce să zic? Nu te poti amesteca in viata nimănui! Si pentru un copil e nevoie de doi iar eu ma indoiesc ca a violat-o de fiecare data!
        Mai este si mentalitatea, credinta fiecaruia la mijloc….La crestini femeia se mantuieste prin nastere de copii. La evrei, musulmani cu cat mai multi cu atat mai binecuvantat esti!
        Ce vreau sa spun este ca nu ne putem pune in pielea nimanui fara sa gresim; nu suntem la fel, nu avem aceleasi valori, acelasi scop in viata samd.

        Apreciat de 2 persoane

      3. rofstef spune:

        Dumnezeu i-a spus lui Adam, creșteți, înmulțiți-va și umpleți pământul, dar nu Adam singur, nu Ioan singur, nu Ștef singur. Pe-deoparte, iar pe de altă parte, acum pământul are aproape 8 miliarde, era o lege temporară, asta nu înțeleg creștinii..
        Nici unde în Biblie NU vei găsi că o femeie trebuie să nască până moare, NICI-UNDE.!
        Sf ap. Pavel în 1 Cor. Cap 14 vorbește foarte clar.
        Mă voi ruga cu duhul și mă voi ruga și cu mintea. Voi cânta cu duhul, dar voi cânta si cu mintea.
        Cu alte cuvinte, nu mă duc la semafor și trec pe roșu, că Dumnezeu mă scapă, nu?
        Despre asta-i vorba..
        Facem lucrurile și cu duhul, dar dacă nu facem lucrurile și cu capul de sus, vai de picioare..

        Apreciat de 1 persoană

      4. ioansperling spune:

        Tot nu m-ai inteles! Tu ai capul tau si capacitatea ta de intelegere. Altul are o alta capacitate, o alta intelegere. Nu poti tu sa hoatarasi pentru mine NIMIC! Eu sunt liber sa fac ce cred eu ca e bine nu ce crezi tu! Și invers!

        Apreciat de 1 persoană

      5. rofstef spune:

        Păi n-am zis că nu ești liber să faci ce vrei, ești liber, normal, că ești liber !
        Ești liber să treci și pe „roșu” cu mașina. În casa ta faci ce vrei, dar am văzut lucrurile astea prea în de-aproape, am văzut femei chinuite de bărbații lor, iar dânșii nici cu degetul ăla mic nu contribuiau cu nimic, la nimic..
        Normal că ești liber să faci ce vrei, sigur !
        Îi ușor în calitate de Men, să-i impui unei femei să-ți facă o echipă de fotbal, că doar nu este contribuția ta acolo.. Nu tu duci sarcina 9 luni de zile, nu tu treci prin iadul nașterii, nu tu îl alăptezi, nu tu îl înveți să umble în picioare și nu tu îi porți grija 18 ani și-o viață..

        Chiar dacă pare că trag sforile de partea femeilor, o fac pentru că la acest capitol, DIN PARTEA MEA, li se datorează TOTUL..

        Da, toți sunt liberi să facă ce vor, însă eu îmi asum foarte tare acestă libertate, că nu este doar a mea..

        Apreciat de 1 persoană

      6. După cum ziceam eu e de la caz la caz, adică de la bărbat la bărbat. Unii sunt înțelegători, alții mai puțin, unii cred că ,,torturând” femeia prin diferite modalități se manifestă ca bărbați. Mă întorc la ceea ce scriam eu în articol. Iată o femeie cu un bărbat înțelegător (care a susținut=o și în timpul gravidității, și în timpul nașterii, și deja o ajută și cu bebelușul) scrie niște ,,romane” (pe unde reale, pe unde fantastice) cu detalii minuțioase despre naștere, despre soțul ei grijului care o ținea de mână și o susținea. Alta, care e mai naivă, poate chiar e și mai puțin ,,școlită” (că nici nu prea înțelege unele cuvinte din acel ,,roman”) citește articolul cu pricina și se ,,aprofundează” în temă considerând că la ea va fi aceeași situație ca la ,,doamna de pe net”. Își convinge în final bărbatul (care e cam ,,necioplit”, cam vulgar și mai violent) să meargă să o ,,susțină”. El asistă la naștere, mare susținere nu oferă că ,,nu-i de unde”, ba chiar mai face vreo glumă urâtă pe seama femeii care moare de durere (au fost și așa cazuri) și mai apoi pe viitor îi mai zice că el nu mai are ,,atracție” față de ea, că îl dezgustă, motivând, sigur, cu asistarea la naștere. Și, în final, nu e mai bine fiecare să își caute de viața să, să nu posteze toată intimitatea? Mergea sărmana femeie să nască fără iubitul său ,,necioplit”, trecea prin toate chinurile fără așa-numita susținere și nu avea parte de niște ofense în plus. Nu toți bărbații sunt la fel, și nici femeile nu toate sunt la fel. Sunt cupluri și cupluri, de aceea ar fi bine ca fiecare să-și mai țină pentru sine experiențele din domeniul fiziologiei. Da, oamenii parcă sunt la fel, au cam aceeași ,,structură”, însă toți sunt atât de diferiți și experiențele de viață sunt atât de diferite încât nici măcar medicina, cu anatomia ei cu tot, nu este o știință ,,bătută în cuie”.
        Îți mulțumesc mult din partea tuturor femeilor pentru înțelegere și bun simț atât omenesc cât și pur bărbătesc.

        Apreciat de 1 persoană

      7. rofstef spune:

        Așa este, da.! Nu poți ști ce-i mână să fie așa de „grozavi” cu ajutorul pe care i la dat Dumnezeu..
        Corect ce spunei mai sus, și se pare că chiar nu le pasă de intimitatea lor, sau poate că așa le place să împartă „secretele” cu publicul larg, hmmm.. Nici pe femeile care umblă mai goale pe stradă nu le pot înțelege.. Păi dacă te „deschizi” cu totul în public, sau pe blog, sau la tv, sau pe stradă, atunci tu nu mai ai intimitate în dormitor, acasă, unde îi este locul că o lași „afară” în public..
        Ce îi mai lași soțului/iubitului/prietenului tău, dacă tu ai împărțit „totul” cu toți, cred că despre asta este vorba..
        Nu mă intru în profunzime că vrăbiuță este cu ochii pe mine 😁, glumesc, dar este corect ca să fie totuși puțină cenzură în toate aspectele vieții, nu ?
        Da, ai perfectă dreptate că psihologia umană depășește orice știință din lume, și chiar dacă eu cu mintiuca mea vreau să înțeleg, nu voi putea pricepe niciodată ce se află dincolo de tărtăcuța fiecăruia, doar tragem concluzia.. Ca și vântul, nu-l vezi de unde vine, încotro se îndreaptă, nici ce culoare are, dar îi vezi efectele după ce a trecut. 🙂

        Eu vă Mulțumesc vouă femeilor, mămicilor, pentru ceea ce sunteți, pentru ceea ce faceți și pentru MARELE vostru ajutor ce ni-l oferiți voi noua și civilizației..

        O Primăvară Frumoasă dragă Emilia, și scuze, scuze, scuze că am folosit articolul pe post de chat..
        Miii de Mulțumiri.!!!

        Apreciat de 1 persoană

      8. Vă mulțumesc vouă pentru o discuție !
        Weekend frumos și o primăvară luminoasă!

        Apreciat de 1 persoană

      9. rofstef spune:

        Cu mare drag, mie mi-o făcut placere și așa mai învățam cate ceva.. Weekend Fain.!

        Apreciat de 1 persoană

      10. ioansperling spune:

        Ștef si eu imi iubesc nespus mama dar vremea ei ca singur parinte de copil A TRECUT DE MULT! DIN PACATE!Spun din păcate pentru ca astazi copiii au prea putin mama si prea mult tata SI NU E BINE! Astăzi femeile s-au emancipat si fac cariera nu copii si daca fac totusi copii nu-i cresc ele! Și atunci mai bine o mama care moare tanara decat orfan! In Romania e altfel? oare? Nu-i mama la capsuni in Spania la batrani in Italia? Nu sunt atatea care sunt zi lumina la lucru?
        Sigur sunt cazuri ca cele de care spui tu dar sunt in toata lumea si cum spuneam nu ne putem amesteca ca sunt liberi sa traiasca dupa cum inteleg ei nu noi!

        Apreciat de 1 persoană

      11. rofstef spune:

        Da, Ioan, cine nu-și iubește mama, părinții în general, dar mama-i mama. 🤗
        Păi despre faza cu mămicile plecate pe dincolo și își lasă odraslele pe mâna bunicii, surorii, neamurilor, străinilor, sau chiar cum ziceai tu, cu tații, deja aici este mult de discutat și chiar mi-aș dorii un amplu articol să scri tu, Vrabiuțo, de ce nu, sau o mămică care știe, simte și cunoaște aceste efecte mult mai bine.. Chiar mi-aș dorii.!
        Și să ști că chiar cunosc cazuri de cupluri care n-ar duce-o rău aici deloc și nu înțeleg de ce își lasă copiii pe mâna altora, chiar aș vreau un astfel de articol..!
        Corect ce spui, dar no, ziceam și io, am întâlnit multe cazuri similare și este trist a câtă durere, muncă și responsabilitate cade e umerii mămicilor iar Men-urile,.. Am văzut cazuri care sunt grele de discutat și uneori mi se strânge inima când văd atâta durere, iar el stă în bar, la păcănele sau poate plimbă „ursu” prin pădure.. Cunosc si cazuri in care mămică merge la muncă, și tăticuț stă acasă și bea pe munca ei.. Interesant nu, ?
        Așa este, Ioan, nu ne putem băga peste ceteraș c-o luăm cu arcușul..
        Dar na, vorim și noi că mai mult n-ai ce să faci. Regulamentul fiecare și-l face cum dorește..

        Hai că folosim acest articol pe post de chat și mă tem c-o luăm de la Emilia 😁
        Numai Bine îți Doresc.!!!

        Apreciat de 1 persoană

      12. ioansperling spune:

        Esti un om de treaba! Scuze Emilia ca am luat-o pe aratura!

        Apreciat de 2 persoane

      13. rofstef spune:

        Și tu ești un om tare bun și de treabă, Ioan !
        Vorbim doar și împărțim gânduri..
        Numai Bine îți doresc Ioan și o Primăvară cu vesti bune și multă Sănătate !!!

        Apreciat de 1 persoană

      14. ioansperling spune:

        Multumesc la fel Stef! Din pacate se anunta o primăvara cel putin ciudata! ( vezi la mine pe blog)

        Apreciat de 1 persoană

      15. Nu-i nicio problemă! Blogul meu e deschis pentru discuții 🙂
        Despre soarta femeilor și a bărbaților din vremurile noastre se poate de discutat și tot de discutat.

        Apreciat de 1 persoană

      16. rofstef spune:

        Mulțumesc Mult.!!!

        Apreciat de 1 persoană

  2. Poteci de dor spune:

    La obligație nu se va ajunge. Asta nu e ok, au fost cazuri în care asistentele au avut de pălmuit bărbați leșinați lângă bebeluș. În rest, alege fiecare ce crede că e bine, ce vrea.
    Cu celălalt subiect, că înțeleg că prima parte e despre altceva, depinde foarte mult de persoana care scrie și de ceea ce scrie. Dacă scrie tâmpenii, poate fi periculos. Tâmpenii însemnând chestii care ar pune în pericol sănătatea. Sau tot felul de mituri legate de problemele normale care apar în adolescență, transformări, stări etc.
    Dacă sunt sfaturi venite din experiențe proprii sau documentate serios, nu poate fi rău. Mă refer la sfaturi legate de pubertate sau sex.
    Mulți cei din generația mea sau a părinților nu au vorbit deschis despre asta cu părinții, fiind subiecte tabu. Copiii de azi, deși sunt alte vremuri, cei mai mulți cu părinți care vin acasă seara sau plecați în altă țară, nu au cu cine. Și caută pe net informațiile astea. Și cum au tot felul de idoli, de ei ascultă, ce spun ei, ce fac ei, e sfânt. Și atunci e ok ca acea „vedetă” să scrie despre adolescența ei, despre transformările ei. Cu condiția, repet, să fie documentate sau din experiență și să fie înspre binele lor. Altfel devine periculos.
    Dacă nu e vorba de asta și e vorba de povești din dormitor, scrise doar așa să se laude cu performanțele, fără niciun scop… nu știu, nu e genul de lectură pe care să îl caut.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Aila spune:

    Nu imi plac cancanurile, talk show-urile, barfele, asa ca nu citesc orice. Dar cum loc este pentru oricine si orice, tolerez. Doar ca o remarca, tot ce tine de intimitati si sex are audienta maxima ( vizualizari si rating) deci asta vinde cel mai bine.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Eu citisem un fel de ,,odă ciclului” 🙂
      Trebuie asta? Mă refer la detalii și ,,ode” 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      1. Aila spune:

        Nu.Chiar nu este nevoie de asa ceva.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Aila spune:

        Sper ca nu ai dat like.

        Apreciat de 1 persoană

      3. Nuuu!!! Deodată am început să scriu articolul: ,,Intimul intim să rămână” 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      4. ecoarta spune:

        Clar, nu e genul de lectură preferat! Nu citesc. Mai nou, nu mai „intru” nici pe fb, decât foarte rar. Dar, acum câteva zile, prietena mea îmi spune despre una, nu ştiu cine e, că este însărcinată! Bine, nimic nou sub soare! Şi ce!? zic eu! Da, dar a postat pe fb…testul de sarcină! Draga mea, cum poți face aşa ceva!? Ce mai lipsea!??
        Nu vreau să spun ce…

        Apreciat de 1 persoană

  4. sufletdec8il spune:

    Eu din start am zis nu când a venit vorba de stat soțul cu mine sau nu. I am spus nu😂 în primul rand ca nu voiam sa îl culeagă de pe jos asistentele 😂, da asta e alta poveste 😋da Chiar îmi aminteam de spusele unei foste profesoare „pe vremea mea, nu vedeai săruturi pe buze în public, pt ca asta era rușinos, asta tinea de intimitatea din dormitor”.. Eh.. Acu’ s’a dus naibii și intimitatea asta. Și mie una mi se par exagerate chestiile astea spuse alb pe negru din intimitatea personala. Una e când povestești întâmplări din viata ta, experiente, și alta când alta e când spui deraliat ca azi nu mai ești constipat 🙈🙊

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cred că acum nici nu prea se povestesc întâmplări din viață, experiențe, ci se ,,relatează ” mai mult detalii despre procesele fiziologice.

      Apreciază

      1. sufletdec8il spune:

        Mda.. Mai degrabă, că bine zici. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

    2. rofstef spune:

      Cât adevăr ai spus aici.?
      Așa este, sa dus rușinea și bunul simț din lume. Acum un puştan de 15 ani aprinde țigara lângă mine, măcar că îi fac observații să stea mai departe cu fumurile, de oameni, dar nu le pasă.. Halal educație!
      Numai Bine.!

      Apreciat de 1 persoană

      1. sufletdec8il spune:

        Păi na.. Asta tine de educația de acasa din pacate. Nu degeaba se numește 7ani de’acasa 🙂 în rest, numai de bine!

        Apreciat de 2 persoane

      2. Măcar 6 să fie 🙂 Eu am mers de 6 ani la școală, dar sper că am recuperat anul de educație acasă compinându-l cu educația din școală 🙂 🙂 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      3. sufletdec8il spune:

        Da, vorba aia 7.. Educație de acasă sa fie, aia e musai 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  5. sufletdec8il spune:

    Detaliat* sorry😁

    Apreciat de 1 persoană

  6. Iosif Greblea spune:

    Eu as spune ca sunt chiar geniale, dmirabile si vrednice de premiat, femeile mame eroine, curajoase, inteligente, iubitoare de Viata cu adevarat, fara prejudecati, neconditionat, mai puternice decât orice pseudo-barbat afemeiat, care se crede învatator, preot, carturar, profet, evanghelist, conducator illuminat !
    „Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om…”
    „…Omul şi nevasta lui erau amândoi goi şi nu le era ruşine.”

    „Un cuvânt spune Domnul, şi femeile aducătoare de veşti bune sunt o mare oştire:
    împăraţii oştirilor fug, fug, şi cea care rămâne acasă împarte prada.
    Pe când voi vă odihniţi în mijlocul staulelor, aripile porumbelului sunt acoperite de argint şi penele lui sunt de un galben auriu.”

    „Coboară-te şi şezi în ţărână, fecioară, fiica Babilonului; şezi pe pământ, fără scaun de domnie, fiica haldeenilor, căci nu te vor mai numi subţirică şi plăcută.”
    O zi binecuvântata cu Lumina AAAE, draga Emi !

    Apreciat de 1 persoană

  7. Jo spune:

    N-am nimic de zis referitor la subiect. Fiecare cu nebuneala lui. Off topic: Emilia, stii ca eu le spun cum imi vin in minte, fie ca e vorba de lauda sau critica 🙂 Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar imi displace profund noul tau pseudonim. B.S. – poate sunt initiale dragi inimii tale si respect asta, dar impactul pentru mine, ca vorbitoare de limba engleza, este atat de negativ incat nu pot sa nu te rog sa revii la initialul Emilia WONC. Daca rugamintea mea iti pare o aiureala, am sa incerc sa ma obisnuiesc si cu Emilia BS WONC, dar…

    Apreciază

    1. Sunt inițialele numelui meu, dar mă voi gândi cum să mai modific.

      Apreciază

      1. Jo spune:

        Eu votez pentru Emilia WONC. 🙂 Aminteste-ti de starea de bine pe care o aveai cand publicai sub numele asta. De ce sa schimbi ceva care functioneaza?

        Apreciat de 1 persoană

  8. Câtă dreptate ai! 👍👍👍

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu