Gânduri de seară…

Demult nu am intrat pe aici. De fapt, nici starea de lucruri per glob nu mă inspiră la creații artistice. Am mai scris eu câte ceva științific, dar, așa, pe unde mai bine, pe unde mai în stil de amator. Am mai publicat și câteva articole în reviste literare, însă, oricum nu e rezultatul pe care mi l-aș fi dorit în alți ani. La moment, fiind a treia oară în 2022, bolnavă de covid (ce-i care nu cred că el există să îmi dea pace acum! Intrăm în polemici când mă însănătoșesc), mă gândesc doar la sănătatea fizică și la sănătatea sufletului. În sensul că noi facem curățenie în casă, în calculator, în mașină, dar mai rar în suflet. Dacă ar fi chiar în clipa aceasta să facem niște totaluri spirituale ale vieții, oare câți ar fi mulțumiți de ceea ce le-a ieșit? Adică să privim obiectiv, că subiectiv toți ne considerăm mai nu imaculați, mai nu spălați la fapte cu înălbitor. Obiectiv, dragii mei, cât mai obiectivi și mai cu pretenții față de noi înșine.

Boala și războiul au schimbat lumea. Sincer să vă zic, credeam că lumea va începe să se mai gândească și la cele veșnice, la propria viață, la propriul comportament și la propriile fapte. Ceea ce văd în jur nu este deloc îmbucurător. Lumea parcă începe să turbe, să-și iasă din prpria orbită cu scopul de a dăuna special celor din jur. Nu știu… Quo Vadis? Vom vedea… Sănătoși să fim și să putem ține piept răului.

6 comentarii

 1. Ecoarta spune:

  Bine-ai revenit! Să fii sănătoasă!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc frumos! Să dea Domnul!

   Apreciază

 2. Mihai spune:

  Multă sănătate!
  Din păcate, lumea se schimbă încontinuu, și asta nu ar fi o problemă, dar destinația… să fie cea bună?
  Trăim ce ne e dat de trăit. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu e chiar bună destinația, dar deja avem ce avem…

   Apreciat de 1 persoană

 3. Ioana spune:

  Insanatosire grabnica. Si da, cred ca toti at trebui sa ne auto-scanam sufletul. Poate avem cate ceva de iertat, cate ceva de uitat, cate ceva de lasat in urma de tot….

  Apreciat de 1 persoană

 4. Dacă am putea mai mulți să facem această restartare…

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s