Dereglări de valori…

Nu prea intru pe blog. Sunt ,,prinsă” în rutină și din cauza aceasta nici inspirația nu mă prea vizitează. Poate e și din cauza gândurilor multe rezultate din starea în care se află omenirea. E strașnic, e colaps, e pandemie, e tragedie, însă am impresia că lumea o cam ia razna în toate sensurile. Probabil e o supradoză de internet, de tehnologie. Acum fiecare poate să își ,,etaleze” valorile sau non-valorile peste tot. E democrație, e lejeritate, ce să mai vorbim… În pofida tragediei în care se afla globul pământesc, indivizii continuă să facă parada vieților personale pe net. Și dacă ar fi sinceritate sau înțelepciune, sau bunătatea care așa iese în vileag încât trebuie să plasezi pe facebook, insta, tiktok etc. Ba nu, e o parodie a lumii, e o prostie în care majoritatea au început să creadă. E o normalitate sa pui zeci de mii de poze în toate ipostazele tale, e ceva obișnuit să fii activ pe net, sa faci ,,defilări” ale silicoanelor, tatuajelor, hainelor și a luxului. Or, mai bine ar fi să mai ,,cultivăm” tărâmul realității și să vedem ce se mai află în interior, sub aceste ,,coji” dezgustătoare. Ce-i e acolo? Putregai și prostie! Iar de nu ești așa ca toți, ești un extraterestru ,,dus cu pluta”. Dacă nu ai nicio poză pe facebook, ci numai niște imagini frumoase – e ceva nenormal cu tine, dacă nu arăți publicului viața persoanală – ești aiurea (și nu contează că toți ceilalți, de facto, postează niște iluzii, fără pic de adevăr lăuntric), dacă nu te îmbraci în haine de lux și nu pui pe tine toate zorzoanele – ești demodat și prost, dacă nu ai silicoane sau extensii, sau corp pefect – ești urât și ,,Vai de capul tău!”, dacă ai un comportament adecvat și nu dorești să te evidențiezi – ceva, cu siguranță, nu e în regulă cu tine! Acestea sunt ,,conceptele” de viață la ora actuală. În loc să ne mai gândim la suflet că nimeni nu știe ce va fi mâine, noi trebuie să ne transformăm în fufe și fufușori pentru a fi ,,în rând cu lumea”. Dacă e așa, chiar mă dezgustă această lume cu care ar trebui să fiu ,,în rând”! Pot trăi foarte bine fără laude perfide, ode și cuvinte ce ,,de la o poștă” au o ,,aromă” dezgustătoare de minciună. Nu mă interesează țoalele și vorbele cu care pot fi ,,învelită” de ceilalți, vreau să am liniște în suflet. Ah, da! În primul rând să nu îmi pierd sufletul și moralitatea în mlaștina ce devine tot mai adâncă. Vreau să ,,investesc” în sentimente, emoții, valori, adică în ceea ce voi lua cu mine și nu în ceea ce va rămâne aici.

Nu mă interesează să fiu foarte gătită, fardată, cu o siluetă de fotomodel. M-ar deranja sa nu fiu plăcută inima mea sau eu să nu-i pot înțelege pe cei câțiva reprezentanți rămași ai sincerității și ai valorilor adevărate, profunde. În rest, nu mă afectează nici țoalele, nici zorzoanele și nici silicoanele. Sufletul omului dirijează cu gradația frumuseții lui, restul e doar o înșelăciune.

Îmi doaresc atât de mult ca să fie toți sănătoși, să nu se mai deramjeze din cauza formei, ci să mediteze cât mai mult asupra conținutului și să-l perfecționeze continuu.

6 comentarii

 1. Ioana spune:

  Forma e mai simplu de evaluat decat fondul. Sambata am fost intrebata pe un ton soc si groaza: ” Da’ ce tu mai citesti carti hahaha? Cauta filmul pe net, sau o recenzie daca tot tii sa citesti!” Mdah, recunosc cu oala de cenusa in mana, inca citesc carti.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Așa eu sunt întrebată de ce nu pun poze pe rețelele de socializare, de ce nu pun lumea la curent cu viața mea, de ce nu mă înzorzonez, dar prefer blugi și tricou… De cărți nici nu mai zic, dapoi dacă sunt nesocotită și arunc banii pe cărți 🙂

   Apreciat de 2 persoane

 2. Iosif spune:

  Subscriu punctului tau de vedere, mai ales ca în acest timp ONU prezice ca sute de milioane de locuitori ai Terrei vor trece printr-o foamete mai distrugatoare decât toate pandemiile de pâna acum…
  https://www.huffingtonpost.fr/entry/onu-pandemie-faim-plus-grave-que-le-covid_fr_5fd21d3fc5b68ce17185ca83
  Un sfârsit de saptamâna, binecuvântat si relaxat, alaturi de toti cei apropiati, draga Emilia !

  Apreciat de 2 persoane

 3. Ecoarta spune:

  Este adevărat ce ai scris! Din păcate, foarte multă lume sau prea multă lume s-a lepădat de viața reală şi se scaldă într-o minciună sclipitoare. O viață nu falsă, ci inexistentă. Nu am mai postat pe fb nimic de ani de zile. Mă mai uit şi mă crucesc ce văd, mai ales că pe unii îi şi cunosc. Şi am cont pe IG. Acolo sunt simezele mele. Acolo este locul unde intră artişti din toată lumea sau iubitorii de artă. Sigur că se mai rătăcesc „nişte unii”, dar…uşa amabilității mele se închide în urma lor. Nu am poze cu mine. Nu sunt curioasă de postări de genul celor descrise de tine. Nu am timp de pierdut! Dar…Emilia, tu eşti foarte, foarte bine, normală şi întreagă la minte! De ce ți-am scris despre mine!? Ca să ştii că nu eşti singură sau singura. Ca tine şi ca mine mai sunt mulți, oameni cuminți şi cu minți limpezi. In această comunitate de bloguri, pe care şi tu o frecventezi, sunt nişte oameni excepționali pentru care eu am toată considerația!

  Apreciază

 4. rofstef spune:

  Eu apreciez oamenii valoroși ca tine; miezul, nu ambalajul; valoarea brută, nu volumul fără sens..așa că stai pe pace, ești prea bine așa cum ești, și nici să nu te schimbi.
  Important e să nu ne lăsăm duși de val ca peștii morți, ci să înotăm contra curentului.. O zi bună îți doresc, Emilia !

  Apreciat de 1 persoană

  1. E greu, dar demn să fii contra curentului. Puțini înțeleg asta…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s