Dor de aroma de brad și aroma de fericire…

Timpul trece foarte repede. Am mai scris despre asta și voi mai scrie de nenumărate ori. Am ajuns la o vârstă când încep să gândesc la niște totaluri pe care va trebui să le fac odată, cândva. Acum, însă, încerc să fac un puzzle din gânduri pentru a vedea cum fac încât acele totaluri să fie cât mai bune și cât mai multe, iar greșelile să le las în urmă, să piară fără a aduce multe amintiri.

Anul acesta a venit cu un ,,nou” deloc bun. Atâtea probleme mondiale, locale, desigur de la acele mari au apărut mai mici și tot așa. Chiar am mai auzit pe net că unii nici nu vor sărbători sfârșitul acestui an și venirea altuia. Nu știu… Fiecare cu doleanțele sale. Eu, totuși, chiar în momentul dat îmi doresc atmosfera de revelion. Mi-i dor să fiu acasă, mi-i dor să împodobesc un brăduț, mi-i dor să pregătesc împreună cu mama bucatele pentru sărbătoare. Nu mai credeți că sunt așa de harnică (adică sunt eu, în limitele normalului 🙂 ), dar, pur și simplu, treburile prin bucătărie îmi oferă posibilitatea să fiu lângă mama, să fim doar noi două și să vorbim, să discutăm pe orice temă, ba chiar să mai fiu mustrată sau apreciată, ori să îmi dea lacrimile pentru un moment din cauza unor amintiri triste sau frumoase pe care le-am răvășit. Apoi tata să mai intervină cu vreo observație la adresa bucatelor în proces de pregătire 🙂 El la capitolul observații e foarte bun critic culinar 🙂 Mi-i dor de mirosul de brad îmbinat cu mirosul de citrice. Un brad micuț-micuț, dar natural și împodobit doar în două culori. Am așa niște idei aparte 🙂 Bradul nu trebuie să fie împodobit cu jucării de o sută de culori. Doar două sau trei. Vorbesc doar de brăduțul meu, de care sunt eu responsabilă 🙂 În rest, fiecare cu gusturile și culorile sale 🙂 Revelionul trecut au fost verde și auriu. Doream bordo și auriu, însă, dacă nu eram în oraș, am ales și eu din ce rămăsese în apropiatul magazin. De această dată, poate, vor fi și jucării din cele bordo 🙂 Brad de-ar fi… Deocamdată, nici nu știu cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă. Vedem cu ce ne mai surprinde situația mondială.

La moment doresc doar sănătate tuturor, clipe luminate alături de oamnei dragi, iar ce ține de aspectul ,,material”, un brăduț simpatic ar fi foarte binevenit 🙂 Micuț, dar cu o aromă care să îmi amintească de Revelionul adevărat și de faptul că fericirea, bunătatea și pacea sufletească nu au nicio restricție.

Sursă imagine: pikabu.ru

12 comentarii

 1. Jo spune:

  Draga Emilia, îți urez să ai un An Nou exact așa cum ți-l dorești. Sună minunat. 💕

  Apreciat de 1 persoană

 2. imaginarycoffee spune:

  Anul trecut am împodobit bradul într-o singură culoare: alb. Și numai de albul combinezoanelor covid am avut parte anul acesta! Cred că ideea ta cu două culori e mai bună! Zile frumoase!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Îmi place enorm cu două culori!
   Mulțumesc mult! Sănătate și numai bine!

   Apreciat de 1 persoană

 3. ina02s spune:

  Sa ai sărbători cu miracole și așa cum ți le dorești. Toți suntem bulversați și nu știm bine cum, ce vom sărbătorii. Sănătoși sa fiM că restul vine de la sine. 😘❤️

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc frumos! Multă sănătate!

   Apreciază

 4. Iosif spune:

  Doua culori, si’o nonculoare, pe fondul verde cu parfum de sarbatoare. Iar la sfârsit, cu mic cu mare, va oferim în dar din Suflet, o calda, sincera îmbratisare, !

  O dupa amiaza sublima, o saptamâna binecuvântata cu bucurii, pace si Lumina Divina, draga Emilia !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Vă mulțumesc din suflet! După amiază liniștită și luminată!

   Apreciază

 5. Aliosa spune:

  Din păcate , în dreapta PRUTULUI străbun ,
  CRĂCIUNUL se va onora doar în CASĂ ,
  dar până atunci , de la mine un gând bun ,
  și-un buchet virtual de TRANDAFIRI pe masă ! 🙂
  La Mulți Ani de Sfântul Apostol ANDREI

  celor dragi Domniei Tale ce poartă numele de ANDREI ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 6. Poteci de dor spune:

  Să fie aşa cum îţi doreşti tu! Sănătate multă şi bucurii alături de dragii tăi!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s