Iarăși despre virus…

Să mai revin un pic și la tema covidului. Îmi expun doar niște gânduri, la urma urmei fiecare cu părerea sa și cu variantele sale de conspirație 🙂

M-am indignat, deoarece majoritatea nu respectă regulile de restricție, minoritatea – continuă să le respecte crezând că poate cumva, cumva se va mai face ordine. Cred că e mai bine să nu crezi, dar să te protejezi și cu ajutorul Celui de Sus să rămâi sănătos pe tot parcursul pandemiei, decât să nu crezi, să nu te protejezi și să joci un fel de ,,ruletă rusească”. Toți caută motive, conspirații, poate ne mai oprim din această ,,căutare” și facem ceea ce depinde de noi? Probabil ar fi mai bine. Sau se vor ține toți pănă la urmă de principiul: Până nu pățesc – nu cred!? Decizia aparține fiecăruia, însă ar fi bine dacă această decizie nu ar fi nocivă și pentru cei din jur. Virusul există. Sunt mulți oameni infectați. La unii finalul e fatal, alții trec ușor și tot așa. Chiar e un fel de ,,dat”, un fel de soartă. Dar oare merită să ne jucăm cu soarta? Poate că unii au nevoie să fie și mai multe sfârșituri letale ca să fie mai siguri.. Nu știu, nu pot să mă expun. În fiecare zi, când văd diferite comentarii pe facebook cu numeroase teorii conspirative, mă gândesc: Oare acești oameni, undeva în subconștient, nu se gândesc că dacă nu respecte niște reguli s-ar putea contamina? Dacă nu cu covid, măcar cu ascaride (scuzați-mă pentru exemplul acesta)? Dapoi îi vezi cum pun mâinele pe bani, apoi în gură, apoi mai aruncă ambalajul de la fastfood și mănâncă așa că e mai gustos de mâncat cu mâinele, cum altfel… Nu mai zic și de alte mii de exemple. Ah da, strănutul în pumn, apoi ștersul nasului cu mâinele, apoi iarăși număratul banilor sau ,,îmbrățișarea” din ,,tot sufletul” a mânerului ușii. Din nou evidențieiz: în culmea pandemiei!!!

Eu tot mă dezinfectez, respect normele, port mască și iată că a început să mă doară în gât și am strănutat de câteva ori și cam m-am pus pe gânduri… Sincer vă zic, cel mai strașnic gând e că, Doamne ferește, eu aș putea să îmi infectez părinții. Chiar de mă îmbolnăvesc, datorită vârstei mai tinere (comparativ), poate, cumva voi trece și peste asta, îmi fac griji pentru ei.

Cei care nu respectă nimic, chiar dacă au vreo amigdalită simplă, nu se gândesc la nimic? Nu le trece prin cap că ar putea să infecteze și persoanele dragi? Nu le vine prin cap așa vreo idee că ar putea fi acel covid din conspirație? Da, cu siguranță îmi veți spune: Nu cred în așa ceva și nici nu se gândesc! Posibil…

Poate, în general, ar trebui să gândim cât mai puțin? Să ne lăsăm așa, duși de val și nu mai contează de care ,,val” … că e de mare, de iubire, de covid, de răutate, de instinct, de mizerie, de bucurie, de indiferență, de conspirație… Da, da… Ne lăsăm duși de ,,val”. Cel mai important e să nu ne lăsăm ,,duși cu pluta” 🙂 în aceste vremuri deosebit de dificile și contradictorii.

Sunt doar niște gânduri în scris. Să nu aruncați cu prea multe litere în mine 🙂

Nu mai zic nimic!

Unul Dumnezeu știe ce este și ce va fi!

Fie Voia Lui!

30 de comentarii

 1. ioansperling spune:

  E o gripa ca oricare alta! O gripa! Nu-i holera! Nu-i ciuma! O Gripa! Gripe au existat de la Adam incoace si se vor termina cu sfarsitul lumii! Au existat de cand te-ai nascut si vor exista dupa ce mori tu! sau se declara corona invinsa!
  Acum vin eu si te intreb: pana acum de ce nu te-ai izolat/ purtat masca? Dupa ce se termina cu manipularea o sa continui sa te izolezi si sa porti masca?
  Pentru ca normal si logic ar fi ca da!

  Apreciat de 3 persoane

  1. Florin spune:

   Atenție! Și sistemul medical german are scăpări. Acolo mi-a murit un fost coleg după mai mult de o lună de intubare. Domnu’ Ioan, ține prostiile pentru matale.

   Apreciat de 2 persoane

   1. ioansperling spune:

    Bai nene vezi matale de PDS si nu te lega de mine ! Care prostii? Din gripa se moare peste tot! Pacat ca nu moare cine trebuie!

    Apreciază

   2. Jo spune:

    Vin si eu cu alt caz. Tanar, coleg de serviciu cu fratele unei prietene, bolnav de diabet, mort la 31 de ani de Covid. La 31 de ani!!!! Cu diabetul ar fi putut sa traiasca inca 50 de ani.

    Apreciat de 2 persoane

   3. Cazuri sunt foarte, foarte multe, cu părere de rău 😦

    Apreciat de 1 persoană

   4. Jo spune:

    Da, intr-adevar. Iar concluzia este ca nu-i „o simpla gripa” pana nu se gaseste un vaccin sau macar un tratament care sa-i salveze pe cei cu sanatatea deja afectata.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Totuși e o grijă mai deosebită. În fine, vedem ce va mai fi… 😦

   Apreciat de 2 persoane

   1. ioansperling spune:

    Emilia „o să mai fie” dupa cum reacționăm noi toti! E ca in povestea cu „Săriti lupul la oi” Cand vom „vedea” ca suntem manipulati o sa se potolească si ei cu povestea asta! Probabil vor incepe alta….

    Apreciat de 1 persoană

   2. Ce-a fost am văzut, ce va fi – vom vedea ( cu condiția să fim sănătoși).

    Apreciază

   3. ioansperling spune:

    Nu cred ca m-ai inteles! Noi alegem ce vom vedea!

    Apreciază

   4. Doar ne pare că alegem, de fapt Dumnezeu ne pune pe toți la punct, când ne mângâie, când ne pedepsește 🙂 Oricum trebuie să mai facem măcar minimum ce depinde de noi.

    Apreciat de 1 persoană

   5. Florin spune:

    Vrea să spună că virusul este o himeră, o închipuire care se transmite pe 5G, sârma din mască e antena, că viitorul vaccin îți va implanta un chip pentru controlul general, și va conține substanțe diavolești.😁

    Apreciat de 1 persoană

   6. Nu mă ,,bag” în ,,controverse”, doar știu că virusul există și noi trebuie să facem ce depinde de noi, măcar atât… În rest, Voia Domnului!

    Apreciază

   7. Florin spune:

    Este adevărat. Numai că, acțiunile noastre determină și sănătatea altora.

    Apreciat de 1 persoană

   8. ioansperling spune:

    Dupa cum spui singura noi alegem noi le tragem!

    Apreciază

 2. Issabela spune:

  ca să fie puține litere, sîntem în aceeași barcă 🙂

  Apreciat de 3 persoane

  1. Bine că am mai găsit pe cineva ca mine 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   1. Issabela spune:

    oh, mai sîntem 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Florin spune:

   Doar că unii se cred în cea „paralelă” și, intenționat sau din limite intelectuale, îi îndeamnă pe alții să se îmbolnăvească.
   Psd are rațiunea amânării alegerilor.

   Apreciat de 2 persoane

   1. Issabela spune:

    mda. pînă la urmă, chiar, mai sînt? de alegeri zic

    Apreciat de 1 persoană

   2. Florin spune:

    Sperăm. Nu mai comentez, am fost prea invaziv.

    Apreciat de 2 persoane

   3. Issabela spune:

    :)))) nu din pdv meu. ok!

    Apreciat de 1 persoană

   4. Nu-i nimic, de aceea și scriem, publicăm aici pentru ca fiecare să ne expunem punctul de vedere.

    Apreciat de 1 persoană

 3. 69 spune:

  Cum pe aici pe unde sunt eu, pandemia-nebunia a inceput mai devreme si mai abitir, si eu am tot scris despre cum percepeam lucrurile, dar mai ales oamenii si reactiile lor. Am vrut sa vad partea buna a raului si am sperat cu disperare ca omul, in fata unui pericol de acest tip, isi va revizui atitudinea, va privi adanc in el insusi, dincolo de aparente, rautati, prostie si superficialitati. Va avea bun simt. Vad ca si tu ai sperat. M-am inselat. Ne–am inselat. Nu tine de natie, de religie, de rasa, de culoare. E chiar natura umana!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Da, esența umană e aceeași…

   Apreciat de 1 persoană

   1. Florin spune:

    Numai că unii au un ADN mai spurcat.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Florin spune:

    Doar seamănă a glumă. Din păcate, e real.

    Apreciat de 1 persoană

 4. rofstef spune:

  Eheeei, Emilia ! Am citit tot ce-ai scris aici și mi-a făcut placere să văd pe Emilia la superlativ 😀
  Eu unu dacă am de aruncat vorbe, atunci o fac în așa mod încât vorbele mele să placă, să ajute, să inspire sau măcar un mic, cât de mic surâs să rămână în urma lor ☺️

  Ps. Acum părerea mea la cele spuse de tine.. Nu, oamenii la astfel de provocări devin sălbatici, (nu toți) chiar astăzi eram într-o locație aglomerată iar oamenii nu respectă nimic, iar următorul meu articol este despre asta. Am văzut multe chesti urâte care se fac acum și nu le mai supor.. Eu am o vorbă: nu trebuie să fim fanatici, imposibili sau radicaliști – dar nici nu trecem pe roșu de fiecare dată în speranța că nu ne prinde poliția și nici nu ne lovește nimeni, sau noi pe alții..
  Merci de acest articol, mi-a plăcut !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc frumos pentru apreciere!
   Da, nu trebuie nici extreme, dar nici indiferență.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s