Femeia și nevoia de a fi independentă…

Tot mai mulți bărbați acuză ,,emanciparea” și ,,independența” femeilor, dar rar se mai întâlnesc cei care prin faptele lor de bărbați adevărați ar stopa acest ,,mecanism” de ,,transformare” al caracterului feminin. De ce zic așa? Păi oare o femeie nu și-ar dori să-și păstreze gingășia gândului și a existenței sale? Nu ne-am dori să fim cele care au grijă de ,,focul din vatră”, de armonia casei, de nașterea, creșterea și educația copiilor? Cu siguranță am vrea să rămânem Femei. Însă… Nici bărbații nu sunt cei de cândva… 99% din reprezentanții ,,sexului puternic” (de fapt, nu mai este așa de puternic, se transformă mai mult în ,,frumos”) nu mai au instinctul de ,,vânător” (în sensul de ,,dobânditor” de hrană, de acoperiș deasupra capului), nu mai au nicio trăsătură de ,,protector”, ci ,,aspiră” cât mai mult să fie ,,duși în spate” de către femei.

A rămas un procent de bărbați veridici, dintre care 0,9% încă nu s-au decis: să ,,plece” în categoria celor 99% sau să rămână fideli unicului procent.

De ce zic așa? Deoarece femeile au fost nevoite să se transforme, realmente, în ,,sexul puternic”.

În zilele noastre femeile au devenit ,,vânătorul”, ,,protectorul” etc. Ba chiar e un risc mare să nu fii așa și să mai crezi în ,,rolul clasic” al femeii.

Discutând cu mai multe doamne și domnișoare, citind articole, interviuri, am evidențiat o ,,necesitate” în ,,a fi puternică și descurcăreață” la fel ca un bărbat (ca un bărbat ,,clasic”, evident)

Cea mai tristă este dorința femeilor de singurătate. Din cauza ,,arsurilor” provocate de lipsa calităților veridice ale bărbaților, femeile iau o decizie foarte dificilă: de a fi singure, crescându-și copiii. Ele înțeleg pe zi ce trece responsabilitatea majoră ,,căzută” doar pe umerii lor și necesitatea de ,,a face față” vieții fără vreo susținere de la cineva.

Dacă toate femeile s-ar baza pe ,,capacitatea” bărbaților de a fi ,,piloni” fermi ai familiei, atunci nu ar avea viață, ci numai chin. Care e sensul să trăiești cu un ,,bărbat” ce nu poate rezista în ,,uraganul” vieții? Doar să-l ,,duci ” ca pe un ,,trofeu” jalnic, ca pe o afirmare pentru gura lumii: Iată, sunt măritată! Da, mai există și așa femei. Ele îndură, merg prin viață, se luptă cu propriul destin, însă, de facto – singure, de jure – cu o ,,pereche de pantaloni” ce necesită tot ,,pachetul de îngrijire”: atenție, hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, afecțiune etc. În schimb -indiferență și amărăciune (nu mai enumăr tipurile de ,,amărăciune”).

Deci, ca să întreții un bărbat trebuie să lucrezi enorm, deoarece mai ai copii, părinți, la urma urmei, propria viață, propriul suflet și propriul corp. Adică ai pentru cine trăi și în cine face investiții. Pe când bărbatul are mândria stupidă că e bărbat! Un bibelou ,,de milioane” la care mai nu trebuie să te închini.

Puțini bărbați, prea mulți masculi! Of, masculii măcar dobândesc hrana, dar ,,homo sapiens” de gen masculin rareori o dobândește (doar cei din categoria un procent).

Suntem emancipate că nu avem încotro! Trebuie cumva să supraviețuim cei 50, 60, 70, 80 de ani (sau cîți îi avem de trăit).

Veți zice că femeile la fel nu sunt cele de ,,cândva”. Da, sunt de-acord! Dar care e cauza? Am mai zis-o: trebuie să supraviețuiască! Și spre deosebire de bărbați, care tot mai mulți caută să fie ,,adoptați” de vreo femeie, ele încearcă cu propriile puteri să-și ,,construiască un cuib”, să-și crescă ,,puii”.

E realitatea zilelor noastre!

Mă mai omoară și ,,argumentele” bărbaților că femeile sunt ,,așa și pe dincolo”, că lasă copiii în grija părinților și caută să plece măcar la capătul lumii să facă un ban. Apoi le acuză de toate prostiile. Păi dacă voi sunteți așa de perfecți, corecți etc de ce voi nu asigurați familia astfel încât femeia să se dedice copiilor și casei?

Foarte mulți ,,eroi”, însă puțini bărbați adevărați.

Apoi mai este și mentalitatea că femeia trebuie să susțină bărbatul, femeia trebuie să fie alături de el și la bine și la greu, femeia trebuie și femeia trebuie. Dar dacă nu aveți ca ,,tutelă” femeia, păi ce muriți sau ce? Înțelegem noi că bărbatul e mai sensibil, femeia e mai puternică de fire (că doar naște copii) etc. Dapoi stați un pic! Trebuie măcar un fel de feedback ceva, nu? Sau ,,femeia trebuie…”, ,,femeia trebuie…” și ajutor, susținere, înțelegere din partea bărbatului – zero? Rămânem doar cu vorbele de ,,cavaleri” chipeși, plini de bărbăție imaginară?

Înțelegem noi că sunt cazuri când inițial femeia percepe profunzimea vorbei din bătrâni: Din … dulceață nu faci! Dar dacă masca e fixată bine și sărmana femeie distinge mai târziu că nu are nicio șansă să facă, totuși, dulceață???

Atunci ori rămâne singură, ori ,,duce în spate” …

E cam tristă situația femeilor. Rar când ai fericirea de a întâlni un bărbat adevărat, lângă care poți să-ți păstrezi gingășia, feminitatea propriu-zisă.

Sper să nu se supere bărbații care vor citi acest articol. Sunt sigură că urmăritorii mei sunt dintre bărbații adevărați care, cu părere de rău, sunt pe cale de dispariție.

Sursă imagine: upsocl.com

38 de comentarii

 1. Iosif Greblea spune:

  Superbe gânduri în articolul postat,
  extrem de trist de dureros si de adevarat.
  Fac parte din aceasta specie numit barbat,
  dar nu ma pot abtine sa nu strig: Vivat ! … 🙂

  Felicitari sincere ! Chapeau bas, draga Emi !

  Apreciat de 2 persoane

  1. Vă mulțumesc!
   Cu părere de rău, sunt triste vremuri, triste destine și triste femei… 😦

   Apreciază

   1. Iosif Greblea spune:

    Nu ai pentru ce, draga Femeie ! PUNCTUL 0 (zero) absolut, se gaseste întotdeauna la intersectia dintre cele 4D infinite, ale perceptiei rational-sentimentale, (constient, inconstient, subconstient si supraconstient) iar un Om întelept (barbat & femeie) va cauta toata viata sa se mentina în acest punct crucial de echilibru absoLUT, dintre cele 4D.

    Wars of the Roses. The Wars of the Roses were a series of English civil wars for control of the throne of England fought between supporters of two rival cadet branches of the royal House of Plantagenet: the House of Lancaster, associated with the Red Rose of Lancaster, and the House of York, whose symbol was the White Rose of York. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 2. Iosif Greblea spune:

  Apreciat de 1 persoană

  1. Iosif Greblea spune:

   Apreciat de 1 persoană

 3. Taz D. spune:

  Respect o parere sinceră,
  Dar putin cam subiectivă.
  Scrii frumos, 💪💪💪

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc! E realitatea 😦

   Apreciat de 1 persoană

   1. Taz D. spune:

    Realitatea cui? 😂 Orice monedă are două fețe. Și orice individ e un caracter. Subiectul asta poate continua in eternitate.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Nu e chiar așa… Orice individ ori e un caracter, ori pur și simplu un o ființă fără scrupul ce parazitează individul cu caracter.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Taz D. spune:

    Si ala tot caracter se numeste, ca e asa cum il vrea societatea sau nu.
    Nu o să mă întind la discuții acum că e tarziu, dar eu îmi imaginez că orice barbat vrea și încearcă să aibă bani să țină femeia acasă, dar nu toți reușesc. Aia care nu reușesc nu mai sunt bărbați și nici nu au caracter..?.. Iar cei reușesc deobicei sunt acuzati ca nu mai au timp de altceva decât de muncă…tot ce ai scris are și replică. Eu am crescut printre femei, un barbat.

    Apreciat de 1 persoană

   4. Nu-i vorba despre faptul că bărbații trebuie să lucreze, să primească milioane, iar femeia să nu contribuie cu nimic, să se ocupe doar de cheltuiala lor. Pur și simplu, în ziua de azi, o femeie rar când poate avea încredere în vreun bărbat, deoarece 99% s-au obișnuit să ofere numai vorbe, nimic altceva ( mă refer la înțelegere, susținere) și s-au mai obișnuit că femeia trebuie să aibă grijă de tot și de toți ai casei, inclusiv de ei, și încă să mai facă și bani, de dorit mulți, să le ajungă și de capriciile bărbaților.
    Sigur dacă bărbatul e cumsecade, nu e indiferent, se străduie pentru familia sa, atunci e cu totul altceva, însă aceste cazuri sunt mai rare.

    Apreciază

   5. Taz D. spune:

    când spui 99% înțeleg că ai facut un studiu de caz sau altcineva a facut asta, caz in care trebuie sa pui si referințele. 😂

    Apreciat de 1 persoană

   6. Dacă aș fi făcut studiu de caz, ar fi și mai mare procentajul…
    Văd că articolul meu te-a intrigat, sper că nu faci parte din cele 99 % 😂😂😂

    Apreciază

   7. Dar la urma urmei, dacă totuși nu ești de-acord cu ceea ce am scris, nu mai citi 😊😊😊

    Apreciază

 4. Taz D. spune:

  Intrigat… da.
  de undeva fac parte și eu… acum o să îi las pe alții să decidă.
  A venit primăvara, îți recomand să ieși la o plimbare să mai scapi de melancolia si negativismul iernii.
  Succes.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Dacă am scris despre ce cred multe femei, gata, sunt melancolică și negativistă 🙂 Dacă aș fi scris despre cât de bravi sunt bărbații, toți, 100%, chiar și cei care profită de femei, le insultă, le fac de nimic și încă mai trăiesc pe spatele lor, atunci aș fi fost optimistă???
   Eu am scris adevărul și nu din viziunea mea subiectivă, dar din ceea ce povestesc femeile.
   Dacă ar fi fost doar viziunea mea, aș fi scris: ,,Am întâlnit așa bărbați, doar eu, unica femeie din lume care a trăit așa ceva” și ,,Cum s-a făcut așa ca din milioanele și miliardele de bărbați, anume eu să dau peste cei 2-3 bădărani” 🙂 Dar situația e altfel, e realitatea zilelor noastre când femeile sunt nevoite să se descurce singure. Păi bine, poate doar în Republica Moldova sunt bărbați de acest gen și în România sunt toți perfecți? 🙂 🙂 🙂
   Am scris despre societatea noastră, despre viața femeilor din cele trăite și spuse de femei. Poți fi sigur că nu e fantezia mea bolnavă sau cumva e de vină iarna care mi-a anulat gândirea 🙂
   Cred că nu prea ai citit din ceea ce am mai scris și de aceea mă crezi că sufăr de misandrie 🙂 Nu am nimic împotriva bărbaților, ba chiar îi respect mult, dar pe cei care merită.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Taz D. spune:

    Scuze intenția mea nu era să te supăr sau sa te jignesc când am afirmat că trebuie să fii mai pozitivă, dopotrivă înțeleg ce spui și te asigur că se mai găsesc încă multe persoane pe care te poți baza și în care poți avea încredere(în ambele tabere). Și eu am fost probat de câteva ori, neîncadrat în așteptări, lăsat pe raft pentru următoarea. Diferențe între Români și Moldoveni… nu sunt.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Eu cred că existe persoane bune în ambele tabere. Cât despre încredere: Încredere uneori nu poți avea în propria persoană,nu că să mai ai încredere și în alții 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

   3. Taz D. spune:

    fără încredere deplină nu ai să trăiești sentimente la adevărata lor amploare, fie ele bune sau rele.

    Apreciat de 1 persoană

 5. ioansperling spune:

  Asa este barbatii sunt tot mai putin barbati in schimb femeile sunt tot mai barbatoase! Cred ca de aici numarul mare de homosexuali pentru un barbat sau femeie (daca mai exista) nu mai e mare diferenta intre femeie si barbat!
  A cui e vina? Sigur nu numai a barbatilor sau numai a femeilor ci suntem toti de vina prin idepartarea de Dumnezeu si a valorilor traditionale!
  Intrebarea mea pentru tine este: ti se pare ca lumea merge spre bine prin emanciparea femeilor?

  Apreciat de 1 persoană

  1. Sigur că nu e a bine acestă emancipare. Dar ce de făcut? Cum altfel să se descurce? Acum reușesc să rămână femei doar cele cu bărbați normali lângă ele… 😦

   Apreciază

   1. ioansperling spune:

    ….și bărbați doar cei cu femei normale lângă ei!
    Nu stiu cat de barbat sunt eu sau nu, dar nu cred ca as putea sa demonstrez unei femei ca sunt (daca as fi tanar din nou) pentru ca sincer nu prea vad asa ceva in jurul meu! Toate sunt imbracate ca barbatii, cu tigarea in mana pe strada, rad ca proastele sunt tatuate ca fotbalistii beau cot la cot cu barbatii! Pe astea nu le-a stricat nici-un barbat, astea cresc ca barbati!

    Apreciat de 1 persoană

 6. KhristianP spune:

  Nu îmi place acest articol și nu îți împărtășesc opinia. Asta nu înseamnă că o iau personal dar consider ca fiind exagerate, foarte multe chestii pe care le scrii aici.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Probabil că nu te-ai întâlnit cu poveștile de viață ale diferitor femei ca să constați cu părere de rău că nu am exagerat nimic, e o realitate.

   Apreciat de 1 persoană

   1. KhristianP spune:

    Sunt de acord cu tipologia bărbatului descris în articol și am întâlnit cazuri. Cu procentajul nu sunt de acord.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Ok, dar cam câte procente consideri că sunt?

    Apreciază

   3. KhristianP spune:

    Nu dau procentaje. Eu pun oamenii pe picior de egalitate și cred într-un mod egal, atât în bărbați cât și în femei. Consider ca fiind negativist și nerealist articolul tau, deși, după cum am spus aceea tipologie de bărbat există.
    Mergând mai departe, consider că e dreptul tău sa îți exprimi opinia pe care o respect, deși nu rezonez cu ea.
    Vom rămâne cu păreri diverse pe această temă, pe care mi-aș dori, dacă și tu ești de acord, să încetăm a o mai dezbate și să rămână fiecare cu opinia lui.
    Mult succes în continuare, căci ai talent și scrii frumos. ☺️

    Apreciat de 1 persoană

 7. rofstef spune:

  Dați-mi si mie un coş de gunoi.!
  Vreau să-mi arunc verigheta 🤣🤣
  Păi cum așa, doar 99 la % să mai fie bărbați adevărați pe lumea asta ???
  Vreau coșul de gunoi, acum.!!!
  Păi dacă eu ca barbat nu sunt între cei 1 la sută, atunci iarăși vreau coșul de gunoi pentru că mi foarte incomod și greu..😒
  Dacă sunt între ceilalți 99 la % Brave, atunci, vreau coșul de gunoi, atunci halal bărbat..🥴

  Haideți totuși să vă zic ceva.
  Acum o zic din punctul meu de vedere și n-am nimic cu nimeni, ăsta sunt eu și vreau ca voi să ma clasați exact acolo unde merit..
  Eu sunt căsătorit din 2010, VIRGIN, să ne înțelegem.. Și sunt mandru.!
  Eu i-am promis soției că am 3 reguli pe care nu le voi încalca niciodată, iar a-4-a este bonus..
  Deci: I-am spus soției că dacă vrea un copil, unu îi voi face, dacă vrea 10, atunci zece vor fi, doar că o voi convinge că nu a fost un caraclism pe pământ și că noi tre” să repopulam planeta..
  Deci: Nu mă interesează dacă Zimbrii își vor zburli coama după cele citite aici, pentru că ăsta a fost regulamentul jocului din căsnicia mea și eu unu nu l-am încălcat..
  I-am zis soției că niciodată să nu-mi ceară mie când vrea să aducă un copil pe lume.
  Niciodată să nu-mi ceară câți copii vrea să aibă, și Niciodată eu nu voi da nume la copii, pentru că acestea sunt atribuții care depind numai și numai de femeie, de mămică, de soției..
  Am mai spus, nu eu duc 9 luni calvarul sarcinii, nu eu trec prin iadul nașterii, nu eu îl alaptez, nu eu îl învăț să umble în picioare, nu eu îl învăț să vorbească și nu eu îi port grija 18 ani și-o viață..
  Oare de-aia mă iubește soția 🤣🤣
  Bine, i-am zis, vezi, vezi să nu te trezești and am eu 70 de ani că-ți trebe copii că nu vreau să umblu în cârje după ei prin curte😊
  Și ca bonus i-am zis că niciodată mu o voi trimite la servici. Eu voi lucra pentru casă așa cum aș lucra și dacă as fi singur, că doar și dacă bărbații sunt singuri trebuie să meargă la servici că doar si ei mănâncă și trebuie să se spele, nu ?
  Trebuie să vorbesc cu barza și s-o bag în ședință că uite că în aprilie se fac 10 ani și nu mai vine bărzuca asta pe la noi.. 🤣🤣🤣🤣
  Sper să nu mă lupt azi cu un Taur nărăvaș, dar nu mă las !!!
  Vă îmbrățișez cu drag. 🌷🌹😘

  Apreciat de 1 persoană

  1. Păi știi care e problema globală? Că foarte puțini bărbați înțeleg și recunosc lucrurile pe care le-ai scris tu: Că să se țină un bărbat cât de mascul, oricum responsabilitatea de a crește copii e mai mult ,,pe umărul” femeii, că trebuie de lucrat indiferent dacă ai o soție sau nu etc etc. Mulți bărbați poate și înțeleg asta, dar pentru confortabilitatea lor se ,,fac într-o ureche” 🙂
   Cât despre barză, nici nu știi cum vine pe neprins de veste 🙂 Cum zice duhovnicul meu: Copiii apar când vrea Dumnezeu, nu când vrea omul sau doctorul.
   Apropo, despre ,,nărăvași”, știi că azi dimineață m-am pomenit în loc de 101 urmăritori, cu 98? 🙂 🙂 🙂 Oare chiar atât de sensibili sunt unii? 🙂
   O zi frumoasă și o săptămână liniștită!

   Apreciază

   1. rofstef spune:

    Îmi pare foarte rău să aud că au ieșit de pe pagina ta, pentru ce.!?
    Dacă ajungem să publicăm articole doar pe placul cititorilor, atunci n-am mai fi noi ăia care scriem, și unde ar mai fi pasiunea de a scrie..
    Ceea ce-am scris, este despre cum gândesc eu și despre cum am făcut noi regulamentul nostru intern..
    Nu am scris-o să-mi atrag faima de la voi doamnelor, că dacă vreau am de unde să îmi aduc omagii, dar nu ăsta este scopul și caracterul meu..
    Eram într-o policlinică și un cuplu era cu fiul lor acolo la consultații așteptând pe hol.. Copilul nu era un mieluț de cateva luni, era un ghițăl de 4/5 ani și era foarte agitat și nu vrea să stea decât în brațe..
    La luat într-un timp tăticul lui, dar vă spun sincer, nu a rezistat mai mult de cinci minute și la lăsat jos, apoi la luat mămica și vă spun sincer, pentru mine a fost un șoc, la ținut în brațe o în jur de o jumătate de oră, până cineva i-a zis să-l mai pună jos că altfel îl mai ținea..
    Deci dacă am zis și am hotărât așa, cred că știți mai bine de ce..
    Niciodată n-am să zugravesc pereții cu portocaliu că așa îmi place mie culoarea asta și că așa vreau eu..
    Pentru ce, nu mai bine zugrăvește ea exact cum își dorește ea, că doar ea stă toată ziua în casă, nu eu când stau doar două / trei ore că restul sunt cu somn..
    Dar nici la schimbat butelia, sau baterii, prize, becuri, caare sunt de interes masculin, să n-o prind.
    Eu sunt de parere că dacă atât femeia, cât si bărbatul își înțeleg atribuțiile lor care le revin, iar femeia/soție își are cuvântul ei, iar soțul pe ale lui, atunci, da, se poate trai în armonie..
    Hai că am dat-o în educație familială și parenting, 😊😊😊
    Săptămână frumoasă îți doresc.!!!

    Apreciat de 1 persoană

   2. Da, ar fi bine fiecare să-și îndeplinească atribuțiile sale, să existe susținere, armonie, atunci va înmuguri și fericirea.
    Săptămână reușită!

    Apreciat de 1 persoană

 8. Jo spune:

  Intr-adevar, barbatii nu mai sunt cei de altadata… sau din filme 🙂 , dar cred ca o parte din vina o au mamele, care-i cocolosesc pana la loc comanda. O alta parte a problemei este faptul ca pe vremuri femeia statea acasa si avea grija de gospodarie, iar barbatul, cand se intorcea de la serviciu, statea pe canapea si citea ziarul. Fiii lor au preluat modelul, desi in ziua de azi femeia merge la serviciu, tot la program de 8 ore si vine la fel de obosita acasa. Probabil situatia difera de la o familie la alta, dar as putea da eu insami doua exemple de barbati care seamana foarte mult cu mimozele din articolul tau.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Despre cei pe care îi cocolesc mamele trebuie de scris articol aparte, căci e o temă și mai specială 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. rofstef spune:

   Cumințeştete Emilia că tu îți pierzi urmăritorii. 🤣🤣🤣🤣

   Apreciat de 1 persoană

   1. Iaca despre cei cocoliți de mame pot să scriu chiar un roman, deoarece vor fi anume file din experiența mea de viață, nu din auzite, dar din cele trăite în tinerețe 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 10. Îmi place teoría ta 👍👍👍😍

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc 😘

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s