Provocare nr.4 ( Inspiră bloggeri)

De data aceasta aș dori să vă provoc la o ,,enumerare” a ,,ocupațiilor” favorite. Nu cred că e vorba doar de hobby. Nu mă refer la muzică, sport, lectură, ci la alte ,,ocupații” de-ale noastre care ne provoacă sufletul la liniște, împăcare. Cuiva îi place teatrul, jucând un rol, se ,,detașează” de totul, altcineva preferă să coase, să deseneze, să meșterească ceva. Nu știu anume ce, însă sunt sigură că fiecare dintre noi adoră să facă ceva util pentru propria inimă și mai ales, pentru a provoca o scurtă pauză ,,fabricii de gânduri”. În capul meu mereu ,,mișună” mii de gânduri. Cred că și atunci când dorm am idei peste idei și gânduri peste gânduri care nasc alte idei și alte gânduri, unele mai ceva decât altele 🙂 Însă există momente când pot să pun ,,reduc din viteza” acestui ,,perpetuum mobile”. E clar că nu pe mult timp, dar oricum, măcar nițel 🙂

Fiind toți bloggeri, ab initio, se evidențiază scrisul ca remediu de ,,vindecare” a gândului, a minții, a trăirilor.

Să încep de la umila mea persoană. Când sufletul meu se ,,detașează” de tot și de toate?

* când scriu. De multe ori mi se spune că ceea ce scriu e mai mult o autobiografie. Nu e chiar așa. Inspirația îmi dictează mai mult ,,piese” din ,,teatrum mundi”, ,,observațiile” făcute pe parcursul vieții din ipostaza unui ,,spectator”. Mai adaug vreo notă autobiografică, însă foarte rar.

*când ,,strâng recolta” în vreun joc de pe telefonul mobil 🙂 Știu că e amuzant 🙂 Vă spun că nici eu nu credeam că un simplu joc ce pare copilăresc poate, uneori, să îți relaxeze mintea 🙂 Chiar ,,strângând recolta” virtuală creierul meu se mai odihnește puțin. Amuzant, dar cât se poate de real. Nu credeți că sunt obsedată de jocuri sau sunt o tanti care continuă să trăiască în lumea copilăriei 🙂 Pur și simplu am găsit o astfel de modalitate pentru a-mi ,,lua de hățuri” gândurile 🙂

* când brodez cu mergele. Să vă zic sincer, niciodată nu am crezut că voi avea o astfel de răbdare să brodez cu mergele. Îmi amintesc și acum momentul în care o prietenă (vorbind cu ea la telefon) mi-a zis: Încearcă să faci o astfel de broderie! I-am răspuns cam sceptic, în pofida faptului că adoram brodatul, croșetatul și împletitul încă din anii de școală. Era așa un fel de hobby relativ, niciodată nu am crezut că voi putea face vreo lucrare ce îmi va plăcea chiar și mie.

*când gătesc. M-aș fi gândit cu vreo cinci ani în urmă că preparând o zeamă (e supa de pui, la noi se zice ,,zeamă”) îmi voi alunga gândurile, relaxându-mi creierul? Cred că nu 🙂 Pentru mine era o matematică superioară să faci sarmale, sau așa ,,dihanie” cum ar fi plăcintele, torturile etc.

Cred că am îmbătrânit 🙂 Deci, am descoperit și așa tip de ,,odihnă a sufletului” 🙂

Am enumerat câteva remedii pentru ,,odihna” lui ,,perpetuum mobile” 🙂 Vă provoc să continuați ,,lista”

Sursă imagine: managerexpress.ro

10 comentarii

 1. rofstef spune:

  Eheeei Emilia, superb modul tău de a te relaxa și de a-ți găsi liniștea 🙂
  O să preiau și eu provocarea de îndată ce mi se mai răresc treburile..
  Mulțumesc pentru această provocare, o zi frumoasă îți doresc!!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Emi WONC spune:

   Iți mulțumesc ție pentru apreciere!
   O zi cât mai ușoară și mai luminoasă!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Jo spune:

  Singura activitate din gospodarie care mi se pare relaxanta este spalatul vaselor. Poate si mopul. 🙂 Altfel, am si eu un joculet pe calculator, dar nu culeg recolte, ci decorez un orasel. 🙂 Off topic: am primit info despre noile tale articole aici, pe wordpress. Si a aparut si articolul acela despre care spuneam ca nu am fost informata. E totul in regula acum. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Emi WONC spune:

   Dacă a venit vorba despre spălatul vaselor, mi-am amintit de Agatha Christie care ura acest ,,procedeu ” atât de mult, încât îi venea ideea unui roman polițist 🙂 Eu încă romane polițiste nu am scris, dar simt cam aceleași emoții când spăl vasele 🙂
   Mă bucur că e totul în regulă și îți mulțumesc pentru receptivitate.
   O zi frumoasă!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Jo spune:

    Asta-i si ideea. Mainile sunt ocupate cu un automatism, iar mintea merge… spre crima perfecta. 🙂

    Apreciază

 3. Poteci de dor spune:

  E foarte important să ne oferim răgazul ăsta de a ne relaxa mintea, de a ne bucura sufletul. Şi eu am strâns mult timp recoltă, să ştii. Şi făceam tot felul de bunătăţi, în funcţie de ce mi se cerea, nu mai ştiu exact. Acum joc escape room şi mă relaxez teribil.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Emi WONC spune:

   Văzusem escape room, dar nu știam dacă e interesant jocul. Dacă zici tu că e relaxant, îl descarc imediat.

   Apreciază

   1. Poteci de dor spune:

    Nuuuuuu. Stai. eu nu ştiu de descărcat, eu le joc online. Am avut unul de descărcat, dar era tare ciudat. Cele online îmi par mai drăguţe.

    Apreciază

 4. igigel spune:

  Cateva „hobby-uri” casnice.
  Cel mai mult imi place sa dau cu aspiratorul. Ador sa vad cum „suge” mizeria, cum cate o frimitura dispare in gaura avida. Nu am nici o panza de paianjan prin casa.
  Din cand in cand, spal vase, il ajut pe baiat la teme si dau de mancare la gugustiuci. S-a aciuat o pereche de gugustiuci la balcon si se plimba pe marginea balconului dand cu ciocul in geam, parca spunand „Nea Gi, ne e foame!”.
  Un „hobby” mai putin ortodox este, hartuirea sotiei. Cum ii prind o clipa libera, cum o inghesui. Celmai frumos cadou de ziua ei, a fost sa o las in pace.

  Apreciat de 1 persoană

 5. ecoarta spune:

  Ooo, interesant! Eu, Aurora sau Aura, cea de la Eco, are o metodă de relaxare simplă. Dar nu e neapărat hobby. Când mă părăseşte muza, intru în bucătărie! Dar nu oricum: cu un teanc de foi şi creioane ascuțite. Şi îmi revine inspirația. Cei din jurul meu glumesc pe tema asta şi spun că muza revine atrasă de mirosuri! Sau o plimbare pe malul oceanului!? Invariabil se nasc câteva versuri.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s