Ispita patosului ridicol…

Îmi place mult să scriu, să dialoghez cu oameni inteligenți de la care poți învăța multe lucruri frumoase și utile. Fiind copil, mi-am dorit să devin jurnalistă sau pur și simplu filolog. Nu am dorit niciodată faimă! Puteți să nu mă credeți, dar așa e! Am vrut doar să-mi exprim gândurile, ideile și să îmi împărtășesc lecțiile obținute din experiențele vieții. De ce? Ca să nu mai repete cineva greșelile mele sau măcar să le evite și să aibă mai puține răni pe inimă. Probabil, ar fi fost bine dacă deveneam un psiholog profesionist. Îmi place să ajut oamenii să scape de ,,viruși” ai sufletului chiar de ,,am înhățat” și eu vreun ,,microb” spiritual. Vreau ,,să scot la mal” persoanele ce necesită ,,barca” mea. Nu înțeleg doar oamenii care profită de strădaniile altora pentru a se face vedete sau pentru a mai ,,defila” demonstrativ pe vreo rețea de socializare. Am atestat mai multe tipuri de inși. Unii sunt chiar sinceri, alții au fost așa până au ,,prins” la un pic de ,,lauri” imaginați de ei, iar alții pur și simplu doresc să se manifeste în orice mod, chiar și ridicol, ,,regăsindu-se” în ,,gura” și opinia lumii. Eu ignor astfel de ,,vedetuțe” și îmi caut de viața mea. Numai nu înțeleg sensul patosului ridicol. Probabil, e un fel de compensare a complexelor. Cred că e mai bine o defulare sinceră și inteligentă, decât o ,,defilare” derizorie 🙂

De fapt, sunt oameni și oameni…

Mi-au plăcut vorbele unui părinte care, fiind întrebat ceva de un tânăr preot, a răspuns: Bine, dar cel mai important știi ce este?Nu cumva să faci ceva în viață spre mândrie! Orice gând sau lucru pe care îl parcurgi, să nu fie pentru mândrie sau să urmărească o slavă de la oameni! Atunci când vei avea urme de părere de sine și satisfacție izvorâtă din mândrie, ai pierdut totul! Degeaba te ostenești! (Sursă: Ucenic.info)

Toți avem ispite, dar nu trebuie să ne lăsăm duși pe valul lor. Un lucru e să ceri o simplă opinie și altceva e să te conduci de ea spre mândrie.

Nu îmi place să fac publică pe rețelele de socializare și viața mea personală. De aceea e și personală că e numai a mea, a persoanelor dragi și nu a tuturor. Aceasta e deja o altă temă pe care o voi aborda-o altădată.

Am zis că nu înțeleg patosul ridicol și dorința de a avea slava de la oameni. Practic cu percep, dar din punctul de vedere al unui om cu religie, înțeleg că sunt niște ispite care nu pot fi depășite.

Sunt foarte bucuroasă că există și oameni care nu se gonesc după grația cuiva, ci rămân sinceri, simpli și cu o inteligență profundă, totodată, manifestându-și rațiunea și sufletul prin creațiile lor.

Sursă imagine: pinterest.com

8 comentarii

 1. Aila spune:

  Eu sincer mi-am construit o zona de interese si nu ies din ea. Sunt extrem de selectiva in orice. Nu citesc, nu vizionez, nu interactionez cu persoane care nu sunt pe stilul meu. Nu imi irosesc timpul. Chiar si cand scriu un comentariu imi aleg doar persoanele pe gustul meu. In rest ce nu stiu nici nu ma afecteaza. Sunt linistita chiar daca nu sunt la curent cu mondenitati.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Emilia WONC spune:

   Așa e, aveți dreptate, eu la fel mi-am construit o astfel de zonă, însă volens nolens mai ,,dai” cu ochii sau cu urechile de așa ceva 🙂 M-am obișnuit deja să ignor instantaneu așa ,,capodopere” 🙂

   Apreciat de 2 persoane

  2. Jo spune:

   Eu am o vorba: daca se intampla ceva cu adevarat important, aflu pana la urma. In concluzie stau eu insami departe de televizor, principala sursa de astfel de mondenitati. Twitter si instagram nu am. 🙂

   Apreciat de 2 persoane

   1. Aila spune:

    Eu ascult stirile la TV si imi plac documentarele noi si filmele. Am Twitter si Instagram dar le folosesc doar in scop comercial iar informatii despre vietile private ale oamenilor din media nu ma intereseaza.

    Apreciază

 2. Florin spune:

  „rețelele de socializare și viața mea personală” – de fapt, suntem permanent legați de familie și, oarecum, de trecut, de strămoși, fie și măcar prin ADN.
  Eu am tot vorbit despre ei tot începutul blog-ului și nu numai, D-na Aila a povestit și dânsa, chiar și dvs. v-ați referit des la ei.
  Dar, la un moment dat, ați comentat (poate pe blogul meu) despre familia dvs. actuală. A fost un comentariu minunat.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Emilia WONC spune:

   Mulțumesc mult!

   Apreciază

  2. Jo spune:

   Cred ca Emilia s-a referit la vedetele care posteaza te miri ce ca sa ramana in atentia publicului. Le-a iesit un cos pe nas, stie tot internetul. A gatit o reteta noua, foto sa stie tot mapamondul. S-a certat cu prietenul… cateodata doar pentru publicitate, info pe twitter, dupa care urmeaza mesajele de simpatie. A doua zi s-a impacat cu prietenul, alte mesaje, de data asta de felicitare. 🙂

   Apreciat de 2 persoane

   1. Emilia WONC spune:

    Așa e, m-am referit la aceste ,,vedetuțe” și la unele care au făcut vreun video pe facebook și deja se țin persoane publice 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s