Realism…

Sunt realistă. Așa zic eu că este starea mea permanentă – pregătită de realitatea vieții. Nu îmi place pesimismul, dar nici nu sunt adepta optimismului categoric. Mama mereu îmi ,,reproșează” negarea optimismului de către mine. Adică în condiția în care ești optimistă, viața îți aduce doar surprize plăcute și bucurii. Nu e chiar așa! Eu știu perfiditatea vieții și totodată cunosc firea mea ce are, uneori, frica dezamăgirii. Eu mă țin de bunul meu principiu: mai bine să mă pregătesc de rău și să fie bine, decât să îmi fac iluzii optimiste și să fie rău, iar eu să sufăr apoi mult mai mult. Sunt realistă, sper la bine, mă pregătesc de rău și văd ce iese din toată ,,afacerea” destinului.

Probabil opstimismul e pentru oameni mai puțin sensibili, adică pentru cei care rămân reci trecând prin ,,ciurul” unui eșec drastic. Pesimismul e pentru cei ce nu mai cred demult în ceva frumos și bun. De fapt, chiar pentru cei care nu mai cred deloc… În fine, eu, ca de obicei, mă alătur celora din ,,tagma” aurea mediocritas… Ești pregătit pentru orice, consideri că va fi rău, dar crezi că va fi bine 🙂 Un pic contradictoriu, însă altfel nu pot să-mi protejez măcar puțin sufletul. Pentru mine dezamăgirea e mai dureroasă decât acceptarea situației ab initio.

Sper să fiu pregătită și în continuare pentru lupta pregătită cu atâta inspirație de viață. E mai bine pentru suflet să fii gata de orice, iar mai apoi să te bucuri, ori să rămâi la fel fără a te întrista, deoarece sufletul ,,s-a călit”, a făcut ,,antrenamentele” de rigoare pentru ,,a dobândi” o oarecare ,,imunitate” necesară fiecărui ,,oaspete” al pământului.

Totul este trecător, e deșertăciune! Trebuie doar să rămânem realiști, gata de orice și cu multă credință!

Sursă imagine: molbert.com.ua

19 comentarii

  1. ecoarta spune:

    Sigur ai dreptate! Și modul meu de manifestare este destul de apropiat de ceea ce crezi tu că este bine! A cui este pictura???

    Apreciat de 1 persoană

    1. Emilia WONC spune:

      Mă bucur că mai există oameni care gândesc ca mine.
      Tabloul se numește ,,Realitatea” și e creat de un pictor ucrainean nu prea cunoscut.
      Mie mi-a plăcut mult această ,,Realitate” abstracționistă!

      Apreciază

      1. ecoarta spune:

        Mulțumesc! Este o pictură deosebită!

        Apreciat de 1 persoană

  2. Aila spune:

    Eu am suferit asa de mult incat de vreo doi ani incoace am exclus complet pesimismul din modul meu de gandire. Cat timp am pus raul inainte in orice eu personal am trait cu griji si incertitudini. Odata cu inlaturarea pesimismului am devenit mai increzatoare in viitor am progresat mai mult am inceput sa fiu mai vesela, mai sanatoasa, mai implinita din toate punctele de vedere, am acceptat situatii si oameni, am ajuns la concluzia ca se merita doar sa traiesc frumos si linistit clipa cu fericire in suflet numai cu optimism.

    Apreciat de 3 persoane

    1. Emilia WONC spune:

      Eu mai am de perseverat mult până la optimismul absolut 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      1. Aila spune:

        A pune tot timpul raul înainte devine pierzanie. Si iți spun din proprie experiența ca ajungi sa eziți sa faci lucruri care ar putea sa iți schimbe viata într-un mod extraordinar și pierzi oportunități. Cu încredere și optimism e bine sa încerci orice și sa faci orice pentru a trai mai bine.

        Apreciat de 2 persoane

      2. Emilia WONC spune:

        Sper să îmi reușească și mie.

        Apreciat de 1 persoană

      3. Aila spune:

        Trebe Emilia eu te incurajez.

        Apreciat de 1 persoană

  3. Jo spune:

    M-a pus pe ganduri articolul tau. As fi spus despre mine ca sunt o optimista incurabila. Si da, am o anumita duritate. Totusi, pun deoparte bani albi pentru zile negre, semn ca realismul exista undeva bine ascuns inlăuntrul meu. 🙂 Cred ca am invatat sa ma multumesc cu putin… sau sa ma bucur de putinul pe care-l am. Probabil aici este sursa optimismului meu.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Emilia WONC spune:

      Cred că realismul, de fapt, este un optimism relativ, când speri la bine, dar nu uiți că poate fi și rău 🙂

      Apreciază

  4. Poteci de dor spune:

    Cred că mi-a aterizat comentariul în spam… nu-i nimic, am mai păţit.
    Spuneam că eu cred că ţine de cum suntem construiţi, nu ştiu în ce măsură se poate „educa” asta. Eu am fost şi sunt o optimistă. Şi nu cred că sunt mai puţin sensibilă, din contră.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Emilia WONC spune:

      Depinde și de cei din jur, de ,,arsurile”vieții, de persoană, de circumstanțe, de mulți factori ce pot influența chiar și dispoziția noastră.
      După-amiază frumoasă!

      Apreciat de 1 persoană

  5. Florin spune:

    Realismul se referă la aprecierea unei situații trecute, prezente sau de viitor.
    Realismul nu exclude optimismul sau pesimismul privind viitorul.
    Dar, este în firea lucrurilor ca, după o analiză realistă, să te îndrepți către ceea ce este mai bine pentru tine, către un compromis (totdeauna este un compromis) optim optimist pentru tine.
    O durere persistentă, nestinsă, te omoară.
    V-am mai spus, la vârsta dvs. viața este în față și are toate posibilitățile. Evaluați-le realist și abordați-le pe cele mai bune cu tenacitate.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Emilia WONC spune:

      Aveți dreptate, destinul uman în sine e un fel de compromis.
      O după-amiază liniștită!

      Apreciat de 1 persoană

      1. Florin spune:

        La fel și dvs. Și credeți-mă pe cuvânt – pentru dvs., nimic nu este advers. Degeaba mi-ați da dreptate peste ani, cu experientele în spate. Ascultați-mă și veți evita erori.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Emilia WONC spune:

        Vă mulțumesc!

        Apreciat de 1 persoană

  6. Iosif Greblea spune:

    Personal cred ca pesimismul nu este compatibil cu realismul, ba mai mult, este o piedica în evolutia fiintei spre valorile autentice desavârsite, absolute, generate de credinta în Cuvântul Adevarului si de iubirea neconditionata, sacrificatoare, fara prejudecati, care vor produce la nivelul Sufletesc starile cele mai placute ale perceptiei omenesti, o autentica Lumina Divina si prilej de bucurie pentru cei apropiati, roade ale Duhului Sfânt, dragoste, bucurie, pace, îndelunga răbdare, bunătate, facerea de bine, credincioșia, blandeța, autocontrolul…
    M-am nascut un visator optimist, iar acest optimism nu m-a parasit niciodata, chiar daca am ajuns de nenumarate ori în pragul mortii, mai ales ca am realizat ca tot ce am visat si mi-am dorit în copilarie mi s-a îndeplinit la maturitate si mi se îndeplineste zilnic orice dorinta care este în acord cu vointa Tatalui meu ceresc ! 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    1. Aila spune:

      100 de acord!!!

      Apreciat de 1 persoană

    2. Aila spune:

      rectific 100% de acord!!!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu