Nu mă mai miră nimic…

Înainte mă revoltam când atestam vreo răutate sau vreo stupiditate ieșite din comun. Acum nu mă mai miră nimic! Așa ne-a schimbat societatea, ne-a făcut rezistenți la multe prostii actuale. Poate chiar se va găsi vreun scriitor să creeze un roman asemănător operei lui N. Ostrovski (,,Cum s-a călit oțelul”), doar cu adaptare la zilele noastre. Avem imunitate la perfiditate, lașitate, răutate. Deja nu mă mai uimește când cineva caută să profite de mine sau să mă utilizeze în calitate de marionetă pentru a ,,urca” scara profesională sau de a se mai pricopsi cu unele bunuri ,,venite” de pe ,,spatele” altora. Nu mă miră nimic!

Odată eram la o terasă cu o veche cunoștință și discutam despre noi, despre societate, țară, despre situația economică deplorabilă, am mai abordat ,,temele” auzite pe la Știri. Eu, pe atunci, eram un pic uimită cât de fatale au devenit circumstanțele pe meleagul nostru natal, eram și descurajată, panicată, dar și foarte întristată. Atunci, doamna cu care discutam, mi-a zis: ,,Știi, pe mine, în ziua de azi, nu mă mai miră nimic. Sunt gata să aud și să văd orice. Uite, dacă acum ar veni lângă noi un extraterestru și s-ar așeza la masă, nu aș fi deloc nedumerită, ba chiar i-aș propune o cafea și să stea cu noi la taifas.” 🙂 Pare absurd? Nu! Am ajuns și eu să am astfel de reacții calme. Nu mă înspăimântă trădările, lașitatea, lipsa de demnitate a cuiva, profitările sau personalitățile ieftine. Un pic mă voi contrazice 🙂 Mă uimesc omenia, demnitatea, bunul simț, relațiile normale, adecvate dintre oameni. Acum a devenit o raritate complexul de calități alese proprii unei persoane. Noțiunea de Om adevărat cu siguranță a ajuns echivalentă celei de extraterestru :).

Demult nu mai cred în adevăr, dreptate și sinceritate în viața cotidiană. Totul s-a transformat într-o minciună aparent dulce, însă atât de fatală!

Sunt gata de orice întorsătură a situației și de oricare eveniment stupid din societatea noastră ce tinde spre ,,apogeu” (cu siguranță nu unul pozitiv ). Atâtea tragedii se întâmplă, atâtea destine umane frânte din prostie!

Fiecare caută să-și tocească cuțitele pentru a te răni. Nimeni nu mai încearcă să-ți fie balsamul inimii, rar întâlnești persoane de suflet. De obicei, vezi doar inși cărora îți vine să le dai un leu, ca mai apoi, după ce își vor afla prețul, să-ți aducă restul.

Nu zic, sunt și ființe demne, dar ele sunt pe cale de dispariție. Chiar de întâlnim așa oameni prețioși, nu ne putem permite ,,luxul” încrederii. Vorba ceea: ,,Odată ce te-ai fript cu supă fierbinte, toată viața vei sufla și în apă rece!”

Degrabă ne vom transforma în roboți ce pot ,,supraviețui” oricărui atac.

Nu mă mai miră nimic! Încerc să trăiesc viața numai cu credința că va fi bine, iar lumea își va mai potoli agresivitatea și prostia.

13 comentarii

 1. Iosif Greblea spune:

  „Caut printre ei un Om care să înalţe un zid, şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n’o nimicesc; dar nu găsesc niciunul !
  Doar daca ne vom ancora puternic Sufletul de valorile încrederii în Cuvântul Vietii, sperând în fiecare zi la întâlnirea cu „extraterestrii”, iubind Adevarata Viata, sacrificator, fara prejudecati, neconditionat, vom putea rezista în cuptoarele de foc, de 7 ori mai încinse, ale trufasului si mândrul împarat din noul Babilon în care, cu totii suntem prinsi de razboi, sclavii înlantuiti, apasati si obligati sa ne-nchinam la lucruri materiale, lipsite de valori spirituale, închinându-ne la lucruri, obiecte si materiale facute de mâna „omului faradelegii” chinuindu-ne aducând jerfe si arzând tamâie pe altarele consumismului, traditiilor si obiceiurilor Legilor transmise genetic si mostenite de la parintii nostri, distrugându-ne si topindu-ne sufletele în fierbintile cuptoare, mistuitoare ale acestor sisteme piramidale oculte mondiale, idolatrii înselatoare, otravitoare, mortale…
  Binecuvântari eterne si perene, în toate aspectele si dimensiunile perceptiei vietii, Suflet frumos si drag !

  Apreciat de 2 persoane

 2. Iosif Greblea spune:

  Apreciat de 1 persoană

 3. Poteci de dor spune:

  E extrem de trist că s-a ajuns să nu ne mai mire nimic… dar e cât se poate de real.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Emilia WONC spune:

   O tempora! O mores! 🙂

   Apreciază

 4. rofstef spune:

  Eeee, nu trebuie să ne stingem de tot :/
  „Unde este noroiul cel mai negru, acolo se află aurul cel mai pur” așa că eu fenomenul asta l-am descoperit mai ales după anii 2000..
  Este destul de frustrant când te gândești că ai deschis ușa cui nu trebuia, apoi cel care de fapt era îngerul, iai închis ușa în nas..
  Așa facem noi oamenii :/
  Așa că Emilia, capul sus, îngerii sunt printre noi !!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Emilia WONC spune:

   Tu, ca întotdeauna, optimist 🙂 Tind și eu încet către pozitivism 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   1. rofstef spune:

    Să ști Emilia că pe mine optimismul mă ține în viață si faptul că văd tot timpul partea plină a paharului chiar și atunci când el este secat de mult, dar asta pe mine ma ajutat și mă ajută, altfel eram de mult plecat pe lumea cealaltă, pentru că toată viața am avut lângă mine oameni depresivi care nu mai credeau în nimic, în nimeni și nici măcar în ei, și asta este foarte grav..
    O zii Plăcută mai departe !!!

    Apreciat de 1 persoană

   2. Emilia WONC spune:

    Mulțumesc!
    La mine, de obicei, realismul trist învinge. Dar nu am încotro, visez la optimism.
    După-amiază liniștită!

    Apreciază

 5. anasylvi spune:

  Citind acest articol, m-am gandit la Glossa lui Eminescu.

  Apreciat de 2 persoane

 6. Cred ca toti cei care au urmarit serialul GoT simt la fel. 😀

  Apreciat de 1 persoană

 7. Ioan M. spune:

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciat de 1 persoană

 8. Crengu spune:

  Da, greu cu încrederea în zilele noastre… e un soi de „ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur…” Dumnezeu știe ce va mai fi cu lumea asta…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Emilia WONC spune:

   Așa e… Quo vadis? Vom mai vedea…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s