Absență…

Am fost ,,absentă” în lumea ,,scrisului”. Uneori e bine să te mai retragi, să ai o limită a exprimării sau, mai bine spus, să te refulezi în propria viață și propriile gânduri. De obicei, când apar griji, probleme, cei cu ,,firea”artistică ,,purced” la un drum lung al creației, însă sunt momente când sufletul dorește răzvrătire, iar mintea – pauză. De fapt, niciodată sufletul nu este în concordanță cu mintea. Sunt unele momente în care ideile caută refugiu în vâltoarea vieții cotidiene, printre vizitele făcute rudelor, printre zarzavaturile pregătite pentru iarnă și momentele ce te ,,izbesc” de rutina vieții. Existența pe acest pământ nu te întreabă ce vrei și ce îți provoacă satisfacție sau dezgust, pur și simplu te poartă pe aripile sale de înger sau demon.

Absența este necesară. Dacă nu ne putem confrunta cu lipsa fizică, ne limităm la absența spirituală. Nu putem ,,încadra” sufletul și gândul în tot și în toate mereu, necontenit. Avem nevoie de acel ,,stop” pentru ca atunci când vom apăsa pe ,,play” să reușim să fim cei cunoscuți de lume, de anturaj și nu mai contează ce face ,,eul” nostru, el trebuie să se ,,conformeze” vieții. Verbul ,,a se conforma” îmi provoacă un pic de dezgust, căci de multe ori a fost repetat de o nimicnicie din planul meu profesional pentru a ne arăta că suntem sclavii sistemului. Nu contează! Nu despre aceasta e vorba! Revenons à nos moutons! Adică, mai bine-zis, revenons a nos idées, la necesitatea și importanța absenței în vâltoarea evenimentelor care nu pot trece pe lângă noi, ci doar prin noi.

Nu vorbesc despre indiferență, e vorba doar despre o abstracție foarte rară de care avem nevoie. Sufletul trebuie protejat, dar, de facto, macar să îl peticim ca să poată face față destinului. Și ideile trebuie cârpite, foarte rar, dar necesită reparație. Fiecare inimă cere retușare, fiecare creier pretinde, câteodată, la o doză de ,,gheață” pentru ca să nu ia foc.

Îmi displace absența, nu îmi este specifică, dar pentru prima oară i-am simțit dulceața.

2 comentarii

 1. Iosif Greblea spune:

  E superb în „odaita”,
  doar cu El în partasie,
  când esti doar o copilitza,
  ce-si primeste în cutie,
  daruri prinse în benditze…

  Apreciază

  1. emiliawonc spune:

   Așa e…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s